Reflexió sobre la mirada transformadora de l’antropologia durant la Jornada d’Orientació Professional a la URV-UOC
Read Time:1 Minute, 27 Second

Reflexió sobre la mirada transformadora de l’antropologia durant la Jornada d’Orientació Professional a la URV-UOC

0 0

El passat 19 d’abril de 2023, Francesc Ventura, Gaitán Estupinà i Maria Carballlo van presentar, dins de campanya “On és l’antropologia?”, la Jornada d’Orientació Professional organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia i la coordinació del Grau en Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Rovira i Virgili y la Universitat Oberta de Catalunya en format virtual amb una trentena d’assistents.

María Carballo, tresorera de la junta de l’ACPA, ha recordat els inicis de l’associació, els principals objectius de l’ACPA i ha fet un recorregut pel panorama professional actual a partir de les dades recopilades arran d’un petit estudi desenvolupat des de l’associació, juntament amb l’anàlisi d’ofertes laborals en antropologia detectades el curs 2021-22 per Paula Aracil, estudiant en pràctiques a l’ACPA.

Seguidament, la sessió s’ha desenvolupat a partir de quatre qüestions plantejades en relació amb el mercat laboral, la pròpia experiència com a antropòloga professional, possibles dificultats i problemes a afrontar (burocràcia, pressupostos…). Es va destacar el paper de l’antropologia com una mirada específica, una formació que ens capacita per a un mercat laboral que sovint desconeix el valor afegit de la nostra disciplina. Les assistents coincidien en la sensació de desconeixement de l’antropologia en el nostre país, destacant que les habilitats i competències adquirides no son visibles a dia d’avui.

Hem pogut gaudir de dues experiències, que s’han desenvolupat en format conversatori, i des d’on han sortit valoracions, punts forts i mancances de l’antropologia en el mercat laboral. Totes estàvem d’acord que podem accedir allà on tinguem interés, atès que l’antropologia es tracta d’una disciplina de caràcter plural. Finalment s’ha destacat la importància de la multidisciplinarietat i el desenvolupament de les competències transversals.

La sessió s’ha tancat amb un total aproximat de 30 assistents.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dimarts 18 d’abril: Jornada d’Orientació Professional a la URV-UOC
Next post L’ACPA participa de la Jornada d’orientació per l’ocupabilitat en antropologia, el proper 1 de juny a la UAB.

Les nostres piulades