“Professionalització de l’antropologia: on som i cap a on anem”, al CoCA
Read Time:1 Minute, 21 Second

“Professionalització de l’antropologia: on som i cap a on anem”, al CoCA

0 0

L’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia vam organitzar una taula rodona sobre professionalització de la disciplina en el marc del Congrés Català d’Antropologia (CoCA), celebrat del 24 al 26 de gener a Lleida. La taula rodona es va celebrar el darrer dia de Congrés i va aplegar una vintena de participants en el Congrés.

Guille Soler, membre de la junta de l’ACPA, va presentar algunes dades sobre la situació laboral de l’antropologia tant a l’Estat com a Catalunya, com ara de l’informe U Ranking de la Fundación BBVA, les estadístiques del SEPE i l’estudi d’ofertes laborals, les dues darreres fruit de recerques de la mateixa ACPA. Pepi Soto, sòcia de l’ACPA i coordinadora del projecte i cocoordinadora de “Cartografías de la profesión”, va explicar en què consisteix aquest projecte de l’ASAEE, de nivell estatal, i en el què col·labora l’ACPA de forma destacada. Finalment, Júlia Albós, també sòcia de l’ACPA i graduada recent, va explicar la seva trajectòria laboral i l’experiència de recerca de feina.

El debat posterior, moderat per Pep Guasch, president de l’ACPA, va ser molt animat i participatiu i va deixar algunes idees interessants, tant a nivell intern de l’ACPA (facilitar un sistema de comunicació ràpida entre socis i sòcies) com respecte la potenciació de la professionalització (que les universitats tinguin més informació sobre els professionals de l’antropologia del seu entorn).

L’ACPA forma part del Comitè organitzador i científic del CoCA, que celebrarà la seva quarta edició el 2025 a Barcelona, acollit per la Universitat de Barcelona.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Compartim les experiències de l’ACPA a Euskadi
Next post L’assemblea de l’ACPA escull la nova junta directiva, amb 5 noves incorporacions a la junta.

Les nostres piulades