Tanquem el curs 2023/24, ple d’activitats i col·laboracions clau per la visibilització de l’antropologia professional.

Tanquem el curs 2023/24, ple d’activitats i col·laboracions clau per la visibilització de l’antropologia professional.

Durant aquest curs, des de l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA) hem seguit treballant la nostra principal línia estratègica de promoure la visibilització de l’antropologia professional a través de diverses activitats i accions, tant internes com en col·laboració amb altres entitats clau.

Pel que fa a les accions pròpies, vam encetar la temporada amb un exitós primer Fòrum de Diàleg Professional de l’Antropologia a l’octubre, amb una gran participació, seguit del també primerenc curs sobre ocupabilitat i accés professional de l’antropologia, valorat molt positivament pels participants. Durant l’abril i maig de 2024 vam celebrar la tercera edició dels webinars “Els Camins Professionals de l’Antropologia” per oferir orientació laboral als antropòlegs.

En relació amb col·laboracions amb altres entitats, seguim apostant per accions com la VIII Setmana de l’Antropologia al novembre, que va incloure conferències i tallers, i la participació al #XVIcongresoAntropologíaASAEE. També hem realitzat diverses xerrades sobre la professionalització de l’antropologia a les universitats, tant catalanes (UAB, URV-UOC) com d’altres territoris de l’estat espanyol (Universidad de la Laguna, UPV-EHU).

Pel que fa a les accions vinculades a l’eix transversal de la comunicació, s’ha iniciat una nova estratègia, “On som les antropòlogues”, per donar veu a diferents professionals en antropologia treballant en diversos sectors, així com s’ha creat un nou espai de fòrum virtual seguitn l’objectiu de crear un teixit de professionals de l’antropologia.

Finalment, a principis de 2024 es va escollir una nova junta directiva compromesa en seguir treballant per consolidar l’antropologia com una disciplina professional rellevant i per oferir suport continu als professionals del sector​.

Durant els mesos de juliol i agost, l’activitat de l’ACPA romandrà aturada. Ens retrobem al setembre!

Consulteu l’informe complet:

Previous post “On som les Antropòlogues”: Donant veu a la presència de l’Antropologia a l’Àmbit de la Mediació Comunitària

Les nostres piulades