3a edició de Webinars: “Els camins professionals de l’Antropologia”
Read Time:4 Minute, 3 Second

3a edició de Webinars: “Els camins professionals de l’Antropologia”

6 0

Aquest abril i maig, l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia presenta una tercera edició de Webinars virtuals amb l’objectiu de proporcionar orientació laboral i professional valuosa i precisa per a estudiants, graduats recents i professionals que estiguin interessats en treballar a l’administració, empresa, tercer sector o vulguin emprendre el seu propi camí professional a l’Antropologia

El primer webinar, titulat Com treballar en antropologia, el 25 d’abril, obert i gratuït, destacarà perspectives de treball fora de l’acadèmia, consistirà en una sessió per explorar nínxols laborals i tàctiques per aconseguir feina, desafiant el mite que limita els antropòlegs a rols acadèmics.

Amb Pepi Soto, Antropòloga especialitzada en antropologia de l’educació i de l’aprenentatge, en etnografia dels processos educatius i en professionalització de l’antropologia. Apassionada de la diversitat en general i de la cultural, en particular. M’agrada acompanyar processos de canvi sociocultural i de coneixement de la tècnica de l’observació participant

I Natàlia Martí, graduada en antropologia social i cultural per la UAB. Máster en cooperació i educació emancipadora per la UPV. Impulsora de l’associació d’antropologia aplicada Obagues.

La resta de sessions, amb inscripció prèvia, es duran a terme els dies 2, 9 i 16 de maig, tots ells en format virtual i de 18h a 20h, cobrint temes com treballar a l’administració pública, en empreses privades o entitats del tercer sector, i com emprendre en antropologia:

Webinar 2: Treballar a l’administració pública
En aquest segon webinar ens centrarem en el procés d’aconseguir feina a l’administració pública (com? on? etc.), a la qual hem de poder optar, sens dubte, per les característiques de la disciplina (antropologia social i cultural) i de les necessitats de l’administració quant als reptes que es troba diàriament en la gestió pública. Ens parlaran de com és l’administració pública per dintre i que ens pot ajudar a accedir-hi.

  • Assumpta Eixarch: Diplomada en magisteri, graduada en Antropologia social i cultura i postgrau en Antropologia Urbana i habilitada com educadora social. Ha treballat en l’àmbit social, comunitari, cooperació internacional i educació per la pau i el desenvolupament. Ha treballat tant a l’administració pública com en entitats del tercer sector. Actualment té el càrrec de directora de drets socials i ciutadania.
  • Isidoro Ruiz: La seva tasca consisteix en la planificació estratègica de polítiques públiques, especialment en administracions locals i en els àmbits de les polítiques educatives i d’ocupació. Recentment, ha estat assessor tècnic de presidència a l’Ajuntament de Sabadell i actualment coordina l’Acord Barcelona per a l’Ocupació de Qualitat, marc estratègic pel desplegament de les polítoques actives d’ocupació a l’Ajuntament de Barcelona. També és professor associat del Dept. d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.

Webinar 3: Treballar a l’empresa privada o el tercer sector
En el tercer webinar explorarem algunes estratègies que podem seguir per treballar a l’empresa privada o en entitats del tercer sector social. Es tractaran temes com la cerca d’empreses o entitats propícies a contractar antropòlegs, com presentar-se, cerca de formació a determinats nínxols laborals, pràctiques/voluntariats, etc. 

  • Mamen Salcedo doctora en Antropologia, treballa en el disseny i desenvolupament de projectes educatius i socials en l’àmbit estatal i llatinoamericà, focalitzats en la inclusió de col·lectius vulnerables, la innovació metodològica i la promoció cultural. Actualment, és sòcia i directora de Recerca i projectes educatius d’UpSocial, entitat dedicada a la innovació social i la seva escalabilitat.
  • Miryam Navarro Doctora en Antropologia social i cultural. Coordinadora de Recerca i consultoria d’infància i adolescència de la Fundació Pere Tarrés. I nvestigadora de l’Àrea de Recerca i innovació :Projecte H2020: Communities for sciences. Towards promoting an inclusive approach in Science Education (Facultat de ciències socials de Manresa de La UVic/UCC.) Investigadora del Laboratori d’Habitatge i Infància de l’Observatori 0-17 de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (Institut Metròpoli) . Membre de l’I+D AFRONTA. Grup de Recerca del GTEP-GRAFO de la UAB Membre del I+D IMPACTLAB del Grup de recerca GRECC. FUB Manresa. UVic-UCC. Membre del Grup d’educació de l’Institut Català d’antropologia.

Webinar 4: Emprendre en antropologia
En el quart webinar parlarem sobre com és el procés de l’emprenedoria, en concret com a antropòlegs. Com es comença, que cal tenir en compte, feina administrativa, com podem aconseguir els primers ingressos, etc. de la mà de dues persones que han seguit aquest camí.

  • Rafael Cabeza antropòleg i enginyer tinc una consultora ambiental i energètica treballo en temes medi ambient i antropologia corporativa i emprenedoria.
  • Agnès Villamor grau i màster d’Antropologia per la UB. Anteriorment havia treballat en retoc digital. En l’actualitat, la seva activitat principal la desenvolupa com a educadora en museus.

Inscriu-te als webinars a través del següent enllaç: https://forms.gle/yitR9AgxEN5Jgeep7
Activitat gratuïta per socis i sòcies de l’ACPA, cal omplir el formulari per tal de rebre els enllaços a les sessions.

Happy
Happy
75 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
25 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Compartint els recorreguts professionals de l’antropologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Les nostres piulades