Compartint els recorreguts professionals de l’antropologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Read Time:2 Minute, 5 Second

Compartint els recorreguts professionals de l’antropologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

0 0

El passat 04 d’abril de 2024 vam ser a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona va ser l’escenari d’una inspiradora xerrada titulada “Recorreguts professionals de l’Antropologia: Com hi hem arribat i quins aspectes cal tenir en compte”, organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA) en coordinació amb el Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB. Aquest esdeveniment va reunir estudiants d’Antropologia Social i Cultural per explorar les diverses vies professionals dins del camp de l’antropologia i compartir experiències i consells pràctics.

Els ponents, Marta Rallo i Fran Ventura, van oferir una visió detallada de les seves trajectòries professionals, destacant els reptes i les oportunitats que han trobat en el món laboral. La xerrada va ser inaugurada per Isidoro Ruiz, qui va presentar l’ACPA i els seus objectius, subratllant la importància de l’associació per a la professionalització del sector.

Marta Rallo va compartir el seu recorregut professional, ressaltant com ha navegat en el món laboral com a autònoma i utilitzant diverses fòrmules de treball. Va descriure els seus contractes i projectes, oferint una visió completa de la seva experiència fins al moment actual. D’altra banda, Fran Ventura va abordar el seu propi camí professional, posant l’accent en la transició de l’acadèmia al món laboral i compartint les seves reflexions sobre aquest procés. Un dels moments més destacats de la xerrada l’anècdota compartida per Fran Ventura sobre la valoració de la feina dels antropòlegs en el món empresarial, subratllant la necessitat de vendre i explicar el valor afegit que aporta la disciplina a les organitzacions.

Després de les presentacions personals, es va iniciar una conversa entre els ponents sobre els reptes i les oportunitats que enfronten els professionals de l’Antropologia en el mercat laboral actual. Es va destacar la importància de la formació continuada per a la professionalització i la necessitat d’adquirir les eines necessàries per destacar-se en el camp.

En acabar, els assistents van tenir l’oportunitat de fer preguntes als ponents, entre elles, una clau plantejada per Ruiz sobre com buscar feina en el present. A partir d’aquesta pregunta, es van oferir quatre eines pràctiques per a la recerca d’ocupació en l’àmbit de l’antropologia, incloent la investigació sobre els àmbits de treball dels antropòlegs i la participació en webinars i activitats de l’ACPA.

En resum, la xerrada va proporcionar als estudiants una visió completa dels recorreguts professionals possibles en el camp de l’antropologia, així com consells pràctics per afrontar amb èxit la transició al món laboral.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post “On som les Antropòlogues”: Donant veu a la presència de l’Antropologia a l’Àmbit Educatiu
Next post 3a edició de Webinars: “Els camins professionals de l’Antropologia”

Les nostres piulades