Contacte i reflexió a la Trobada de Professionals de l’Antropologia

Contacte i reflexió a la Trobada de Professionals de l’Antropologia

Una vintena d’assistents van participar el passat dissabte 22 d’octubre en la trobada organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia (ACPA) al Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MIHC), a Sant Adrià del Besòs, per tal de reflexionar sobre les vies futures de desenvolupament de la professió, així com les línies de treball de l’associació. La trobada va permetre també un contacte personal entre membres de la junta de l’ACPA, socis i sòcies, estudiants i altres professionals de la disciplina. Va començar amb una visita al MIHC a càrrec de la seva directora, Imma Boj, antropòloga.

En el decurs de l’acte també es van presentar per primer cop en públic l’estudi sobre ofertes laborals desenvolupat per l’ACPA al llarg de la primavera passada, la principal conclusió del qual és que de més de 70 ofertes susceptibles de ser assumides per antropòlegs/es, només un 60% esmentaven explícitament l’antropologia com un dels perfils requerits.

Presentació dels resultats de la cerca d’ofertes laborals en antropologia per Paula Aracil, sòcia de l’ACPA i ex-estudiant en pràctiques a l’associació durant el curs 2021-22 i Guillermo Soler, membre de la junta de l’ACPA.

Els assistents es van organitzar en grups de treball que van discutir inicialment sobre interessos propis, possibles projectes d’emprenedoria o col·laboratius i necessitats per la desenvolupament professional. Posteriorment es va treballar sobre les línies d’acció futures de l’ACPA: increment de socis, sostenibilitat econòmica i organitzativa i la voluntat d’organitzar un Fòrum de Professionals de l’Antropologia el 2023.

Des de la junta de l’ACPA analitzarem internament les propostes sorgides durant la trobada, i esperem seguir treballant conjuntament amb les sòcies per desenvolupar i dur a terme les línies de treball proposades durant la jornada.

Seguim!

Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia

Previous post L’ACPA organitza una trobada de professionals de l’antropologia de Catalunya
Next post Resultats de l’anàlisi d’incidències laborals, part de la campanya #ONÉSLANTROPOLOGIA realitzat per l’ACPA

Les nostres piulades