80 estudiants a la Jornada d’Orientació Professional de l’ACPA a la UAB
Read Time:1 Minute, 23 Second

80 estudiants a la Jornada d’Orientació Professional de l’ACPA a la UAB

1 0

Uns 80 estudiants del grau d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona han assistit aquest 30 de març a la Jornada d’Orientació Professional organitzada per l’Associació Catalana de Professionals de l’Antropologia i la mateixa UAB, que s’ha dut a terme a la facultat de Lletres. La jornada, emmarcada dins el Seminari de pràctiques del grau, ha servit per presentar l’ACPA i la seva campanya “On és l’antropologia?”, així com la situació actual del mercat laboral de la disciplina.

En aquest sentit, Guille Soler, vocal de la junta de l’ACPA, ha dibuixat el panorama existent en base a les dades que es poden obtenir de fonts com les enquestes d’inserció laboral de l’Agència de la Qualitat Universitària, les dades de contractació anual del SEPE o un petit estudi desenvolupat per la pròpia ACPA d’anàlisi d’ofertes laborals.

Seguidament, Alba Ribot, sòcia de l’ACPA i fins el curs passat alumna de la mateixa UAB, ha explicat el seu cas personal: pocs mesos després de graduar-se està treballant com antropòloga. Ha compartit la seva experiència (els dubtes, les eleccions i fins i tot alguns trucs), però sobretot ha llençat un missatge encoratjador de cara als que estan a punt d’acabar els estudis i llençar-se al mercat laboral.


El debat posterior tant amb els alumnes com amb els professors presents ha estat molt enriquidor per a tots, i amb una conclusió àmpliament compartida: el perfil professional de l’antropologia, les seves capacitats i sensibilitats, han de permetre una àmplia gamma de sortides professionals, però per això cal també el convenciment de tot el col·lectiu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Coneixes les sortides professionals d’un/a antropòleg/a?
Next post Dimarts 18 d’abril: Jornada d’Orientació Professional a la URV-UOC

Les nostres piulades